Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła.
Kategorie:
Problemy trawienne i pokarmowe » Ochrona wątroby
Problemy trawienne i pokarmowe » Poprawa apetytu i trawienia
Problemy trawienne i pokarmowe » Ochrona wątroby
Problemy trawienne i pokarmowe » Poprawa apetytu i trawienia
Spożywać 3 razy dziennie:
- w postaci odwaru tzn.: owoce rozdrobnić, rozgnieść lub zmielić. Nastepnie 1 łyżeczkę proszku zalać 1 szklanką gorącej wody i powoli ogrzewać do wrzenia. Gotować łagodnie pod przykryciem 5-10 minut. Odstawić na 15 minut i przecedzić.
- jako przyprawę tzn.: rozdrobnione/zmielone owoce ostropestu plamistego dodawać do wszelkiego rodzaju potraw.
Zaleca się spożywanie po posiłkach.
Skład: owoc ostropestu plamistego (Silybi mariani fructus L. ) - 100 %