Zalecany do stosowania:
- jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej,
- pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii,
- w okresie rekonwalescencji,
- w opiece paliatywnej.
Zalecany do stosowania:
Nutridrink Protein zawiera dużą dawkę białka (18 g) w małej objętości 125 ml. Źródłem białka w produkcie są serwatka i kazeina.
Produkt do stosowania wyłącznie jako uzupełnienie diety pacjenta.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
Zachować ostrożność przy stosowaniu u dzieci w wieku od 3 do 6 lat.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Sterylizowany UHT.
Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Po pierwszym otwarciu opakowania produkt należy przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.
Zalecane spożycie to 2 butelki dziennie przez minimum 14 dni i więcej jako uzupełnienie diety. Później stosowanie zgodnie z dalszą rekomendacją lekarza.
Produkt gotowy do spożycia. Najlepiej podawać schłodzony. Wstrząsnąć przed użyciem. Należy pić powoli – 1 butelkę przez około 30 minut. Produkt można dodawać do potraw, by zwiększyć ich wartość odżywczą. Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, nie dłużej niż przez 24 godziny.
Skład: Woda, białka mleka krowiego, maltodekstryna, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, chlorek choliny, barwnik (kwas karminowy), L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, wodofosforan dipotasu, mleczan żelaza (II), octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, glukonian miedzi (II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, selenian (IV) sodu, D-biotyna, chlorek chromu (III), cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, jodek potasu, ryboflawina, molibdenian (VI) sodu, fluorek sodu, cyjanokobalamina, fitomenadion.
Nie zawiera błonnika ani glutenu.
Wartość odżywcza | w 100 ml |
Energia | 1010 kJ/ 240 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 9,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany, w tym: | 24,4 g |
Cukry | 13,3 g |
Laktoza | 0,3 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 14,4 g |
Sól | 0,1 g |
Witamina A | 260 µg RE/ER |
Witamina D | 2,1 µg |
Witamina E |
3,7 mg alfa-TE/ET |
Witamina K | 16 µg |
Tiamina | 0,45 mg |
Ryboflawina | 0,50 mg |
Niacyna | 0,59 mg |
Kwas pantotenowy | 1,6 mg |
Witamina B6 | 0,53 mg |
Kwas foliowy | 80 µg |
Witamina B12 | 1,1 µg |
Biotyna | 12 µg |
Witamina C | 30 mg |
Sód | 40 mg |
Potas | 105 mg |
Chlorki | 60 mg |
Wapń | 350 mg |
Fosfor | 300 mg |
Magnez | 55 mg |
Żelazo | 2,1 mg |
Cynk | 2,4 mg |
Miedź | 0,35 mg |
Mangan | 0,63 mg |
Fluor | 0,19 mg |
Molibden | 20 µg |
Selen | 14 µg |
Chrom | 13 µg |
Jod | 46 µg |
Cholina | 110 mg |
Osmolarność | 570 mOsmol/l |
Procent (%) energii z: | |
Tłuszczu | 35% |
Węglowodanów | 41% |
Błonnika | 0% |
Białka | 24% |