Przeznaczenie: uzupełnienie mikroflory jelitowej, w szczególności w trakcie antybiotykoterapii oraz 2-3 tygodnie po zaprzestaniu stosowania antybiotyku, a także w podróży.
CIĄŻA I DZIECKO » Zdrowie dziecka » Probiotyki
WITAMINY I SUPLEMENTY » Wzmacnianie odporności
Problemy trawienne i pokarmowe
Synbiotyk wytwarzany jest w innowacyjnych kapsułkach o opóźnionym uwalnianiu, rozpuszczalnych w jelitach. Kapsułki te charakteryzują się zwiększoną odpornością na kwaśne pH żołądka, chroniąc bakterie przed jego niszczącym działaniem i umożliwiając im bezpieczne dotarcie do jelita oraz jego kolonizację.
Lactobacillus rhamnosus GG to bezpieczny i szeroko przebadany szczep bakterii który wspomaga prawidłową florę bakteryjną jelit.
Fruktooligosacharydy stanową źródło energii dla bakterii probiotycznych.
Przeciwwskazania: Nie zaleca się stosowania w przypad ku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku ciąży i karmienia piersią oraz obniżonej odporność: stosowanie preparatu należy skonsultować z lekarzem.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Chonić od światła i wilgoci.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zalecana porcja do spożycia: Dzieci powyżej 3 roku życia oraz dorośli - 1 kapsułka raz dziennie, popijając dużą ilością płynu, najlepiej podczas posiłku.
W przypadku trudności z połykaniem, kapsułkę można otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie o temperaturze pokojowej (np. woda, mleko, sok owocowy).
Skład: Maltodekstryny, mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), fruktooligosacharydy, substancje przeciwzbrylające – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; składniki otoczki (substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza; barwnik – dwutlenek tytanu).
Składniki | 1 kapsułka |
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG | 7 mld (7x109 CFU*) |
Fruktooligosacharydy (FOS) | 50 mg |
* CFU - Colony Forming Unit - jednostka tworząca kolonię bakterii.