Preparat polecany jest w celu wzbogacania diety w błonnik, żywe kultury bakteriii składniki wspomagające prawidłową pracę jelit.
Może być stosowany jako dodatek do diet odchudzających i oczyszczających.
Kategorie:
WITAMINY I SUPLEMENTY » Odchudzanie i oczyszczanie » Błonnik
WITAMINY I SUPLEMENTY » Odchudzanie i oczyszczanie » Reduktory apetytu
Problemy trawienne i pokarmowe » Odbudowa flory bakteryjnej
Problemy trawienne i pokarmowe » Poprawa apetytu i trawienia
Problemy trawienne i pokarmowe » Zaparcia
WITAMINY I SUPLEMENTY » Odchudzanie i oczyszczanie » Błonnik
WITAMINY I SUPLEMENTY » Odchudzanie i oczyszczanie » Reduktory apetytu
Problemy trawienne i pokarmowe » Odbudowa flory bakteryjnej
Problemy trawienne i pokarmowe » Poprawa apetytu i trawienia
Problemy trawienne i pokarmowe » Zaparcia
Tagi:
żywe kultury bakterii, len, trawienie, oleofarm, zaparcia, odchudzanie, błonnik, oczyszczanie, babki jajowata
żywe kultury bakterii, len, trawienie, oleofarm, zaparcia, odchudzanie, błonnik, oczyszczanie, babki jajowata
Mielone nasiona lnu wspierają proces trawienia i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania jelit.
W przypadku cukrzycy stosować w porozumieniu z lekarzem lub dietetykiem.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Chronić od światła i wilgoci.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia: 5 g 2 razy dziennie.
Preparat wymieszać ze 100 ml chłodnej wody, natychmiast wypić i dodatkowo popić szklanką wody.
Najlepiej stosować na 30 minut przed posiłkiem.
Mielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum) uzyskane w procesie odtłuszczania, maltodekstryny, inulina, mielone łuski babki jajowatej (Plantago ovata), błonnik jabłkowy.
Składniki | 10 g |
Mielone nasiona lnu zwyczajnego | 3,87 g |
Łuski babki jajowatej | 1 g |
Inulina | 1,2 g |
Błonnik jabłkowy | 0,56 g |