Suplement diety polecany jest szczególnie w okresie narażenia odporności organizmu (okres jesienno-zimowy). Sprawdzi się również w przypadku osób w podeszłym wieku, osób wykazujących zwiększone zapotrzebowanie na witaminę C, przede wszystkim narażonych na przewlekły stres i palących papierosy. To także idealne wsparcie dla osób aktywnych fizycznie, u których na skutek intensywnych sesji treningowych może dojść do obniżenia nabytej i wrodzonej odporności (immunosupresja).
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla kobiet
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla mężczyzn
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla seniorów
WITAMINY I SUPLEMENTY » Dla sportowców
WITAMINY I SUPLEMENTY » Wzmacnianie odporności » Tran, olej z wątroby rekina
WITAMINY I SUPLEMENTY » Z witaminą C
Regularna suplementacja Gold-Vit® C + Tran pozwala nie tylko uzupełnić codzienną dietę o składniki preparatu, ale przede wszystkim pomaga w:
- prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego (witamina C, D, A)
- ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina C) i niekorzystnym działaniem wolnych rodników tlenowych, które mogą negatywnie wpływać na odporność organizmu
Dodatkowo dieta wzbogacona o wspomniane kwasy tłuszczowe Omega 3 – EPA i DHA – sprzyja prawidłowej pracy serca, mózgu i wzroku.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Preparatu nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Osoby z zaburzeniami gospodarki żelaza (talasemia, hemochromatoza), stosujące leki, w szczególności przeciwzakrzepowe lub obniżające ciśnienie krwi, kobiety w ciąży lub karmiące piersią oraz osoby z niedociśnieniem, stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować innych suplementów diety zawierających witaminę C (w szczególności w ilościach powyżej 500 mg).
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zalecane dzienne spożycie: Dorośli: 1 kapsułka raz dziennie po posiłku, popijając dużą ilością wody.
Skład: kwas L-askorbinowy – witamina C, olej z wątroby dorsza (ryby), oliwa z oliwek, nośnik – wosk pszczeli, biały i żółty; kapsułka (żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; woda, barwnik – tlenki i wodorotlenki żelaza)
Składnik | 1 kapsułka | *%RWS |
Witamina C | 500 mg | 625% |
Olej z wątroby dorsza, w tym kwasy omega-3: | 500 mg | - |
kwas eikozapentaenowy (EPA) | 35 mg | - |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 54 mg | - |
Witamina D | 2,75 μg (110 j.m.) | 55% |
Witamina A | 360 μg | 45% |
*%RWS - Referencyjna Wartość Spożycia